Wij trappen onze blog af met een onderwerp waar wij als uitzendbureau veel vragen over krijgen. Als uitzendkracht wil jij natuurlijk ook vrij hebben op de erkende feestdagen. Pasen, Pinksteren, Bevrijdingsdag,, Koningsdag, Kerst. Het zijn er nogal wat. Maar krijg je dan wel uitbetaald? Hoeveel is dit dan? Hoe zit dit precies?

Uitzendkrachten hebben vaak het idee dat zij andere rechten hebben dan vaste werknemers. Jij hoeft je echter niet anders te voelen dan andere werknemers binnen de organisatie waar je voor werkt. Ook als uitzendkracht heb jij recht op doorbetaling van jouw loon op de erkende feestdagen, net als een hoop andere zaken.

 

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen de feestdagen en de officieel erkende feestdagen. Zo heeft de NBBU de volgende feestdagen uit het Burgerlijk Wetboek overgenomen:

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede paasdag
  • Tweede pinksterdag
  • Hemelvaartsdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag (eenmaal in de lustrumjaren; 2015, 2020, 2025 enz.)
  • Eerste en tweede kerstdag

 

Net als iedere andere werknemer heb jij op bovenstaande feestdagen recht op een vrije dag én op doorbetaling van deze dag. Voor jou als uitzendkracht zit hier echter wel een kanttekening aan. Voorwaarde is dat jij normaal gesproken ook op deze dag werkt. Werk jij normaal gesproken iedere maandag, dinsdag en woensdag en valt Koningsdag op een donderdag, dan heb je op deze dag ook geen recht op doorbetaling. Omdat je normaal gesproken ook niet op deze dag werkt, heb je ook geen recht op doorbetaling van deze dag. Dit geldt overigens ook voor andere medewerkers. Valt een feestdagen op een zondag, dan wordt die vaak niet uitbetaald.

 

Hoe werkt dit dan? Een uitzendbureau houdt niet een deel van jouw loon apart. Zij bouwen zelf een potje op, zodat ze jou op dit soort dagen gewoon kunnen uitbetalen. Een werkgever doet dit altijd voor jou, een uitzendbureau dus ook.

Uitbetaling van feestdagen kan bij uitzendbureaus plaatsvinden op basis van jouw arbeidsrechtelijk verleden bij de opdrachtgever. Hierbij kan worden gekeken naar het aantal gewerkte dagen in de voorgaande 13 weken. Vraag hiernaar wanneer je gaat werken bij een, voor jou, nieuw uitzendbureau of werkgever. Dit kan de eerste weken invloed hebben op de hoogte van het bedrag voor deze dagen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op

 

Heb jij vragen over de doorbetaling van jouw loon, of andere rechten die jij hebt op feestdagen? Neem vooral even contact met ons op via info@maatstaff.nl of bel ons op 0362340230.