Daar zijn we weer. Blog #14 gaat over solliciteren op de arbeidsmarkt. Een onderwerp dat niet iedereen aangaat, maar toch ook wel! Er is een ontwikkeling gaande op de arbeidsmarkt en voor zover je deze nog niet gemerkt hebt, willen we je hier iets meer over vertellen. Daarna kun je gaan solliciteren!

 

Krappe arbeidsmarkt

Er is op dit moment sprake van een krappe arbeidsmarkt. Dit geldt vrijwel voor alle sectoren en dus ook voor de bouw en techniek. Wat is een krappe arbeidsmarkt? Een krappe arbeidsmarkt houdt in dat de vraag naar arbeidskrachten het aanbod ervan overtreft. Er zijn dus meer vacatures dan dat er personeel beschikbaar is. Het gevolg hiervan is dat de werkgevers meer moeite hebben om hun openstaande vacatures in te vullen. Werkgevers moeten dus meer hun best doen om hun personeel aan te trekken én te behouden. Solliciteren wordt interessanter (want: mogelijk betere voorwaarden bij een andere werkgever) en dat merken werkgevers!

 

Oplossen of mee omgaan?

“Helaas” is een krappe arbeidsmarkt niet op te lossen. Het is een ontwikkeling die periodiek langskomt en zichzelf uiteindelijk weer oplost en omdraait (ruime arbeidsmarkt). We zullen er dus met z’n allen mee om moeten gaan. Op dit moment profiteren de arbeidskrachten hiervan.

 

Solliciteren in een krappe arbeidsmarkt

Solliciteren in een krappe arbeidsmarkt is anders. Werkgevers weten dat zij meer rekening moeten houden met de wensen van sollicitanten. Royale pensioenregelingen, bedrijfsuitjes, opleidingen en doorgroeimogelijkheden worden steeds meer in de strijd gegooid. Maar… Doorgroeimogelijkheden moeten concreet zijn, verwachtingen moeten duidelijk zijn en de bedrijfscultuur moet ook helder zijn. Wordt er verwacht dat je hard werkt? Vermeld dat dan in de vacature. Wil je liever niet hard werken, solliciteer dan niet. Vacatures worden op deze manier steeds duidelijker en sollicitanten weten direct waar zij aan toe zijn.

 

Bedrijven leren sollicitanten steeds beter kennen. Een simpel voorbeeld: Voorheen was een reiskostenvergoeding wellicht niet aan de orde. Nu bedrijven steeds vaker zien en horen dat een reiskostenvergoeding belangrijk is voor mogelijke werknemers, zullen ze dit steeds vaker aanbieden. Ze leren jou beter kennen en bieden jou een passender aanbod aan dan dat ze eerder deden.

 

De arbeidsvoorwaarden worden steeds duidelijker en gunstiger voor sollicitanten. Lonen stijgen, pensioenen worden gunstiger en arbeidsomstandigheden verbeteren. Minimumlonen worden al bijna niet meer betaald en we hebben als uitzendbureau inmiddels zelfs al een keer een dertiende maand voorbij zien komen.

 

Denk hier als werkgever over na. Wat kun je nog meer doen om personeel aan jou te binden en hoe kun je er voor zorgen dat sollicitanten voor jouw bedrijf kiezen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem eens contact met ons op. We kunnen jou helpen om jouw doelgroep te analyseren, de vacaturedruk te bepalen en een passende vacature te schrijven.